VoIP diensten van drechtstad-automatisering

Telefonie:

Hosted VoIP

Zakelijke telefonie, ofwel tegenwoordig veelal Hosted VoIP genoemd, is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij.

 

Geschreven door Michael Vrijland

Geen ouderwetse onderhoudsgevoelige (niet te vergeten, dure) telefooncentrale meer in de meterkast. VoIP is helemaal geïntegreerd in het huidige IT landschap.

Heerlijk toch, niet meer de dure hardware op kantoor, alles via de Cloud te regelen en tegelijk gebruik kunnen maken van geavanceerde communicatie features zoals Chat en Videoconferencing.

Toch is die keuze niet zomaar gemaakt want welke aanbieder kies je? Online kom je niet ver als je op zoek bent naar prijzen per aanbieder. Dit komt vooral omdat iedere aanbieder haar eigen voor- en nadelen heeft voor jouw onderneming.

Bij DA werken we met 2 smaken, HIP van KPN RoutIT en de VoIP oplossing van 3CX.

Met beide oplossingen kun je bellen, toch zijn ze enorm verschillend.

Natuurlijk kun je ons altijd even benaderen om een advies op maat en daarbij horende vergelijking op te laten maken.

VoIP diensten van drechtstad-automatisering

KPN RoutIT HIP

Ben je een meer traditionele onderneming waar wel wordt gebeld maar waar er verder geen of weinig gebruik wordt gemaakt van geavanceerde mogelijkheden zoals chatfuncties of Videoconferencing? Dan past een KPN RoutIT HIP oplossing wellicht goed bij jouw onderneming.

DA is al vanaf de start KPN Partner waardoor wij onze relaties deze degelijke Hosted VoIP oplossing kunnen bieden. Je betaald een vast bedrag per gebruiker per maand met daarbij een betrouwbare internetverbinding speciaal voor jouw Hosted VoIP omgeving. Belkosten kun je afkopen waardoor je nooit meer voor onverwachte kosten komt te staan en dus alle kosten goed kunt budgetteren! Dat klinkt niet verkeerd toch?

Echter kunnen de kosten hier behoorlijk oplopen wanneer je gebruik gaat maken van optionele toevoegingen zoals wachtrijen, wachtmuziek, ingesproken mededelingen en keuzemenu’s.

Dus, maak je nu geen gebruik van al die extra mogelijkheden, of kost het veel moeite en tijd om al die opties in te (laten) regelen, bekijk dan zeker samen met ons eens de mogelijkheden. Overstappen hoeft niet maar wellicht kunnen wij je positief verrassen qua prijs en ondersteuning!

3CX Hosted VoIP

Het alternatief dat de laatste tijd een enorme groei meemaakt is 3CX. Deze innovatieve firma heeft naam weten te maken in de wereld van Hosted telefonie door zeer gewilde hightech functies zoals Chat en Videoconferencing te integreren in haar software. Anytime, Anywhere is hun motto.

Zelf ben ik veel onderweg maar wil toch altijd bereikbaar zijn. Wanneer er wordt gebeld naar onze sales afdeling vind ik het persoonlijk niet professioneel overkomen wanneer je dan te horen krijgt dat je maar even op mijn mobiel moet proberen. Dankzij de 3CX APP is het mogelijk om een telefoontje naar jouw vaste nummer op te nemen met je mobiel. Dit werkt zowel op Apple als op Android smartphones.

Wanneer ik thuis werk maak ik gebruik van een headset die verbonden is met mijn laptop en op kantoor kan ik daarbij zelfs nog een vast toestel aansluiten met dezelfde mogelijkheden als dat mijn laptop biedt. Videoconferencing behoort ook tot die mogelijkheden. Ik vind het altijd fijn om te zien met wie ik zaken doe, om een beeld bij de persoon te hebben. Maarja, ik denk ook altijd al in plaatjes 😊.

Mocht ik nu in een gesprek zitten met een relatie dan haal ik mijn telefoon net zo gemakkelijk even uit de groep en zien al mijn collega’s dat ik in een meeting zit of om andere redenen even niet beschikbaar ben.

Tussen 12.15 uur en 13.00 uur genieten wij altijd gezamenlijk van ons lunchmoment. Daarbij gooien we graag een potje darts, spelen mijn collega’s tafelvoetbal (niet voor mij weggelegd) of leven we ons uit aan de tafeltennistafel! Hoe lekker is het dan om even je rust te kunnen pakken en niet gebeld te worden terwijl je met 19-17 voorstaat.

Kortom, alles is eenvoudig in het Cloud portaal in te stellen. Even videobellen of chatten met een collega, zo gepiept. Daarnaast heb je de mogelijkheid kun je alle gesprekken opnemen (check wel even de AVG voor wat wel en niet mag) en later terugluisteren.

Wat ik vanuit mijn functie als ICT adviseur veel meekrijg vanuit mijn relaties is dat de complexiteit van diensten binnen het telefonie abonnement nog weleens een dingetje kan zijn. Hier heb je met 3CX geen last van. Duidelijk, overzichtelijk en natuurlijk door onze experts nog eens extra toe te lichten wanneer daar behoefte aan is.

Kosten

Wij zijn natuurlijk op de eerste plaats van mening dat de IT goed, efficiënt, veilig en stabiel moet zijn ingeregeld maar daarnaast weten wij als geen ander dat het geen goedkope tijden zijn waarin we momenteel verkeren. Het is dus goed om de verschillende mogelijkheden en prijzen door te nemen. Hiervoor ben je natuurlijk altijd welkom aan de Jan Valsterweg in Dordrecht, of, als je even belt kom ik (of mijn collega Ron de Swart) met veel plezier bij jou langs om met jou de mogelijkheden door te nemen.

Dit is overigens geen verkooppraatje (echt niet!) maar wel nodig om voor jou de mogelijkheden en kosten inzichtelijk te maken. Onze hele website vol knallen met saaie lange teksten over de mogelijkheden vind ik ook geen goed idee en zit jij waarschijnlijk ook niet op te wachten. Als je dat wel fijn zou vinden, geef dan zeker ook even een seintje want meningen verschillen 😊!

Conclusie

  • Wil jij meer doen met de telefonie binnen jouw firma?
  • wil je je huidige contract na laten lopen?
  • wil je meer mogelijkheden dan je nu hebt?
  • wil je minder betalen?

Wat jouw beweegredenen ook zijn, bel mij even of plan HIER een afspraak direct in mijn agenda en we gaan met elkaar aan de slag om te zien of er iets te verbeteren of te halen is voor je!

Bedankt voor het lezen van deze nieuwe Blog, laat vooral even via een comment of een duimpje op LinkedIn weten wat je ervan vindt. Ik vind het in ieder geval erg leuk om jullie via deze weg hopelijk wat te informeren over de mogelijkheden in de IT zonder al te veel technisch gebrabbel.

Tot de volgende!