Drechtstad Automatisering heeft een rijke historie in de ICT dienstverlening. De installed base is divers en kenmerkt zich van on premise server oplossingen tot Azure omgevingen.; van break-fix op incidenten tot volledige Managed Services voor IT engineering en strategie.
Een ding staat hierbij vast, de klant verwacht van ons als zijn ICT dienstverlener een partner die hem begeleidt bij zijn Digitale Reis & Toekomst. De visie en strategie van DA op weg naar 2025 zijn hierop dan ook gericht. Om dit te bereiken zijn we op zoek naar een Service Manager (SM).

Binnen de functie van SM werk je nauw samen met directie wat betreft strategie, inrichting van werkprocessen, bewaking KPI’s maar aller belangrijkst de klant tevredenheid.
De werkcultuur en dus de functie is niet hiërarchisch, maar verbindend, organiserend, sturend en communicatief tbv de belangrijkste stakeholders ( klanten, collega’s, leveranciers en directie/aandeelhouders)

Operationeel ben je actief binnen de functionele werkgebieden Services en Delivery. Je verbindt een team van experts om met elkaar de beoogde resultaten te behalen.

You don’t want to just do a good job!
You want to do such a useful job, such an essential job,
that our clients cannot imagine life without us as a partner

Uiteraard ontbreekt binnen het werkproces van DA de diverse tooling niet waarmee we onze visie 2025 willen bereiken. Maar ook jij kan en zal hier nog verder sturing aan geven.

Ambitie ?
Al met al dus een uitdagende & ambitieuze functie. Heb jij aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie of wil je vanuit de rol van Servicedesk coördinator de volgende stap maken ? Stuur dan je CV met motivatie naar rdekoe@drechtstad.info