een foto van de website 078VEILIG

DA lanceert 078VEILIG platform en start met aanpakken van phishing mails

In de digitale wereld van vandaag is het beschermen van je online gegevens en accounts een absolute prioriteit geworden. Een van de meest voorkomende en verraderlijke vormen van cyberaanvallen is phishing. Deze aanvallen vinden plaats wanneer cybercriminelen zich voordoen als betrouwbare bronnen en gebruikers verleiden om op kwaadaardige links of bijlagen te klikken.

Deze keer een blog met een gouden randje! Wij bieden alle ondernemers in de Drechtsteden de mogelijkheid om gratis een phishing test los te laten binnen hun onderneming. Hoe groot is jouw cyberweerbaarheid? Lees hieronder meer over dit nieuwe initiatief.

 

Geschreven door Michael Vrijland

078VEILIG powered bij DA

Het was even zweten. Wetende dat we in de week van 4 tot 10 September weer zichtbaar zouden zijn op het grote LED scherm van Koffiepartners langs de A16, hadden we een duidelijke deadline! Maar het is gelukt, 078VEILIG is ONLINE!

We trappen het initiatief af met een hele gave actie! Doe een gratis phishing test binnen jouw organisatie en zie waar de risico’s liggen!

Phishing is niet het enige onderdeel van 078VEILIG! Binnenkort vind je hier informatie over zaken als NIS2, Mailsecurity, 2FA (meervoudige Authenticatie) en Managed Detection & Response (opvolging door externe partijen wanneer het onverhoopt toch mis gaat).

078VEILIG is een initiatief om het MKB in de Drechtsteden te informeren en te ondersteunen in het vergroten van de cyberweerbaarheid. van Phishing tests en anti-virus op de werkplekken tot mailbescherming en externe opvolging bij calamiteiten.

Nieuwsgierigheid is menselijk en nieuwsgierigheid zorgt voor groei en innovatie binnen het MKB. Maar wees wel bewust nieuwsgierig. Ken de gevaren en bescherm jouw onderneming!

een foto van de website 078VEILIG

Klik op de afbeelding hierboven en vraag de gratis test aan via het contactformulier!

Wat is Phishing?

Phishing is een van de meest voorkomende cyberaanvallen. Het betreft het versturen van misleidende e-mails die lijken alsof ze afkomstig zijn van vertrouwde bronnen. Het doel is om ontvangers te verleiden op kwaadaardige links te klikken of geïnfecteerde bijlagen te openen. Dit kan leiden tot het stelen van gevoelige gegevens, de verspreiding van ransomware en andere schadelijke activiteiten.

Om deze aanvallen tegen te gaan, is een combinatie van bewustwording, training en geavanceerde beveiligingsoplossingen essentieel.

Waarom is het belangrijk jouw medewerkers te trainen?

De gevolgen kunnen variëren van het stelen van gevoelige informatie tot het infecteren van systemen met ransomware en andere schadelijke activiteiten.

Helaas worden phishing-aanvallen steeds geavanceerder en kunnen zelfs technisch onderlegde personen moeite hebben om ze te herkennen. Daarom is het cruciaal dat jouw medewerkers worden voorgelicht over phishing en hoe ze zich ertegen kunnen beschermen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Door te investeren in de cyberweerbaarheid binnen jouw bedrijf leer je jouw medewerkers om bewuster om te gaan met mail zowel op kantoor als thuis. Win-win situatie dus!

Drechtstad Automatisering en Phished: samen voor veiligheid

In de strijd tegen phishing heeft Drechtstad Automatisering een samenwerking opgezet met Phished, een vooraanstaande naam op het gebied van AI-gedreven Security Awareness Training. Het bekroonde Phished-platform biedt een volledig leerplan dat gebaseerd is op automatisering en neurowetenschap, ontwikkeld door experts op het gebied van onderwijs en cybersecurity. Dit partnership heeft als doel om personen en organisaties actief te beschermen tegen cyberdreigingen.

Wat gaan jouw medewerkers doen?

1. Phished Academy: automatisch Leren
Door middel van korte quizzen en video’s of flipcards worden medewerkers bewust gemaakt en getest hoe phishing mails te herkennen en hoe te handelen wanneer een phishing mail binnenkomt.

2. Gepersonaliseerde phishing simulaties
De AI-gestuurde phishing simulaties zijn afgestemd op het profiel en de kennis van elke medewerker. Dit voortdurend testen zorgt voor een proactieve houding op het gebied van cybersecurity en vertaalt de geleerde lessen van de Phished Academy naar de praktijk.

3. Inzichtelijke rapportages 
Volgen jouw medewerkers de opgedragen taken uit? Diepgaande rapportage op basis van real-time prestaties biedt inzicht in de gevoeligheid van een organisatie voor phishing. De Phished Report Button betrekt gebruikers actief en helpt bedreigingen te stoppen voordat ze schade kunnen aanrichten.

Platform_interface_phishing_simulation

Phishingrisico’s Verminderen met Drechtstad Automatisering en Phished

Door samen te werken met Drechtstad Automatisering en Phished, kunnen organisaties hun phishingrisico’s aanzienlijk verminderen – tot wel 96%. Dit wordt bereikt door een volledig Security Awareness-leerplan te implementeren dat begint bij de Phished Academy en wordt versterkt door geautomatiseerde en gepersonaliseerde phishingsimulaties.

Bescherm jezelf en je organisatie tegen de groeiende dreiging van phishing-aanvallen. Werk actief aan een veiligere digitale toekomst!

Bedankt voor het lezen van deze nieuwe Blog, laat vooral even via een comment of een duimpje op LinkedIn of Facebook weten wat je er van vindt. Ik vind het in ieder geval erg leuk om jullie via deze weg hopelijk wat te informeren over de mogelijkheden in de IT zonder al te veel technisch gebrabbel.

Tot de volgende!